Wednesday 21 February 2018

Vinterlov

Den här veckan är underbar! Snö ute, varmt inne, ull, skidor, hembakt bröd, loppis, museum, ...

Igår var vi på loppis. Egentligen var vi till staden för att besikta släpvagnen, svärföräldranas släpvagn som vi kan släpa på men inte svärföräldrarna för de har ingen dragkrok. Men det är bra att den finns för då kan vi frakta saker när vi är i stugan. Det var på tisdag, och då har också loppisen öppet.

Det var kö utanför när vi körde in på parkeringsplatsen fem i ett. Innan vi kom till kön hade dörrarna öppnats och kunde vi gå in. Det blev några små fina fynd. Inget spektakulärt men jag var nöjd med en vävbok, två små garnhållare för bandvävning (kommer inte på vad de kallas), ett sett av 5 strumpstickor av lite tjockare sort, kanske 5 mm eller 4,5 mm. En snygg vägglampa som jag inte vet var det ska sitta ännu men den såg bra och användbar ut, en akvarellbok till maken, två tennljusstakar och två sladdosor alltid bra att ha!


Besiktningen gick bra. Nummerplåten höll på att dela sig men det blev ingen anmärkning på det. Bromsarna funkade finfint, vi fick komplimang för det. Och intyget eller rapporten fick maken, fast svärmor var med och hon står som ägare. Det tyckte hon var typiskt!

Sedan visste hon ett till loppis som hade öppet i samma stad, så vi åkte dit också! Där blev det några små rostfria bunkar till ett bra pris och svärmor skaffade tallrikar; lite mindre än vad de redan har för de ska äta lite mindre.

Sen till ett fik! Det var en lite längre promenad från parkeringen är vad det var tänkt och på väg till fiket kom vi förbi ett annat fik! Det visade sig vara fik och solidaritetsaffär och loppis i samma lokal. Trevliga semlor blev det, ett paket te (för de hade inte rooibos vid fiket men sålde rooibos i affären och vi ville dricka rooibos). Efter fiket blev det en snabb sväng genom loppisavdelningen och där hittade vi små dricksglas, inte exakt som vi redan hade men ganska nära, och 7 stycken dessutom, vilket fynd!


Så allt i allt blev det tre loppisar på samma eftermiddag, inte illa!

Idag blev det en skidtur. Dåligt glid var det i början, med klumpar med snö under skidorna. Men i skogen blev det bättre för där var det lite blåbärsris i snön som skrapade rent skidorna hela tiden. Härligt och svettigt var det!Och här ett par muddar, i 'linen stitch' som jag inte vet vad det heter på Svenska. Vad tycker ni, ska dessa broderas? Det var tanken men nu vet jag inte längre. Det gula noppriga är 'artyarn' som jag spann av superkort finull som vi växtfärgade i somras. Kul men svårt, för mig som alltid spinner tunnt och jämt. Men det ger lite 'fårskinns effekt' vilket jag tycker är kul.

No comments:

Post a Comment

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.