Sunday 5 July 2009

Vantar naturell


Har också gjort klart ett par herrvantar. De blev inte exakt lika stora, men den tilltänkte ägaren tyckte att det inte var något problem, han hade hellre dessa än att han väntade på att ännu en vante blev färdig som skulle passa antingen den ena eller den andra av de två som redan fanns. Som om det gör något att vänta tills augusti!

Broderiet är naturellt. Det passar fint till herrvantar tycker jag, och ägaren var också mycket nöjd. Men han kastade avundsjuka blickar på den röd-gröna brodyren på damvantarna!

5 comments:

 1. Hej hej! Jag en kollega till Jens och han visade mig din sida. Jag föll direkt för dina vantar. Får jag göra en beställning hos dig? Jag betalar såklart gärna eller bakar en tårta ;)
  hälsningar Cissi

  ReplyDelete
 2. Hej Cissi,
  Vad roligt att du har hittat hit och gillar mina vantar! Jag känner mig smickrat att du beställer ett par och det går jättebra. Just nu håller jag på att spinna ett tjockt garn som blir utmärkt till ett par vantar. Ville du ha grå-vit brodyr eller färgat - jag har just nu grönt, rött-orangt och vinrött som syns på bilder på bloggen?
  Jag hade tänkt att priset på ett par vantar skulle ligga på 18 euro (svärmor säljer dem ockå i sin vävkammare), men barnen gillar betalning i tårta mycket starkt! Kan vi säga 9 euro plus en tårta, eller värderar jag tårtan fel nu? De ser hemskt goda ut på din blog!
  Låt mig höra vad du tycker!
  Hälsningar, Heleen

  ReplyDelete
 3. Hej! Förlåt jag hade missat att du svarat här ;) Jag vill gärna ha grå-vit det tycker jag är fint.
  En stor tårta som det är på bilderna brukar gå på runt 15-18 euro om man vill ha marsipan på men den räcker till 10-12 pers. Jag kan göra en som räcker till er 4 och så då passar blir det jättebra med tårta plus 9 euro om det är ok för dig vill säga! Ni får komma med önskemål på fyllning i tårtan sen ;)
  hälsningar Cissi

  ReplyDelete
 4. Hej! Stort tack för vantarna! De är jättefina och gosiga. Jag ger Jens pengar imorgon. Tårtan ordnar jag och tar med nästa tisdag. Vad vill ni ha i den? Hallon och choklad brukar vara jättegott ;)
  Tack igen!

  ReplyDelete
 5. Hej Cissi,
  Kul att du gillar vantarna! De blev extra fluffiga för att ullen jag gjorde dem av var mycket lång, kanske fåret hade blivit klippt tidigt på våren och sent på hösten, för det var ovanligt långt.
  Jag älskar choklad, och jag tror att det blir gott med hallon med! Det beror förstås på när du har tid, men skulle du kunna göra tårtan på en fredag? Jens skulle kunna hämta den på väg hem, om den går att transportera på cykel? Då kan vi äta den på lördagen.
  Det känns lite udda att kommunicera så här genom bloggen. Jens kan ge dig min emailadress, eller hur gör man på Blogger om man vill ge sin mailadress utan att det ska stå i bloggen, vet du det?

  ReplyDelete

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.