Sunday 15 May 2016

Monetgaren

Vandaag hield ik een workshop in het verven van gesponnen garen in een pakketje, zodat het garen allerlei kleuren krijgt van diverse planten in plaats van een egale kleur.

Het was een heel geslaagde dag! Van tevoren had ik goed nagedacht over hoe het zou gaan en wat we nodig hebben, heb ik alles bij elkaar gezocht en voorbereid. Het verliep ongeveer zoals ik gedacht had en de resultaten waren ontzettend leuk! Ik had het alleen zo druk dat ik vergat foto's te maken, maar gelukkig maakte Judith foto's die ik mag gebruiken voor deze blog, dankjewel Judith!Er hadden zich 8 mensen aangemeld, we kenden elkaar bijna allemaal, leden van de Almeerse Wolunie, en dat maakte het extra gezellig. We begonnen met het in de week te leggen van de garens, en daarna de plantendelen die de kleur zouden geven te verdelen over het garen, met wat stukjes ijzer voor extra kleureffekten. Dat rolden we in een stukje stof wat stevig vastgebonden moest worden. Iedereen maakte prachtige rollades.Opgehangen aan houte stokjes in een stoombad een uurtje zweten, en daarna weer uitpakken, plantendelen eruit schudden en peuteren, uitspoelen, en voila, ons Monetgaren was geboren! Mocht je met zulk garen willen breien, het is te koop in het Infopunt van de Wolunie.


2 comments:

  1. Het was een geweldig leuke workshop, Marleen. Ik ben heel blij met het mooie resultaat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fijn om te horen dat je genoten hebt, ik vond het erg leuk om te doen. We gaan zeker nog verder experimenteren!

      Delete

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.