Monday 24 November 2014

Kofta på gång med KoftKAL

Nu är jag i gång med Stickameras och Dödergöks KoftKAL, det blir en intressant resa!

För det första vill jag sticka i handspunnet, helt enkelt för att jag älskar att spinna och för att jag har massvis med garn som vill bli något. För det andra så har jag provat att sticka i handspunnet och av fem försök har endast ett blivit lyckad, så pass mycket lyckad att det blev en av mina två älsklingskoftor. Nästa hemspunna och stickada kofta har jag på mig ytterst sällan, den tredje är riktigt misslyckad, den fjärde har aldrig blivit ihopsatt och den sista, en tröja, sticks vid halsen. Av alla dessa erfarenheter har det blivit svårt att starta ett nytt koftprojekt.

Men nu! Nu ska det bli andra bullar.

Min koftskiss liknar ganska mycket min lyckade kofta (som var en stickad nerifrån, med isydda ärmar). Den får vara lite längre och ärmarna ska gärna bli också lite längre. Detta är ungefär specifikationerna:
  • V-hals eftersom jag då kan ha en tunn tröja under så inte koftan nuddar och sticks vid halsen.
  • För samma anledning ska ärmarna vara långa men inte för långa så att en tunn långärmad tröja kan sticka fram vid handledarna.
  • Den skall följa figuren men inte sitta tight, några cm extra utrymme tycker jag om.
  • Den ska komma ner till höfterna men inte ända ner till höftknölen.
  • Jag tror jag provar fickor.
  • Om garnet jag väljer är spräcklig så blir det inget mönster, annars vill jag gärna ha lite spetsmönster längs knappslån och över ärmarna.
Detta är skissen:
Den ser enkel ut, jag hoppas att det inte blir krångligt med V-hals, men det är nog enda alternativet för mig som kli-ig person.

Nu skall jag dyka i garnförrådet och se vad jag hittar. Det finns ett garn i mina tankar, får se om det blir det garnet.

No comments:

Post a Comment

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.