Wednesday 26 November 2014

Garnval för koftKAL

Innan jag kan sticka provlapp(ar) måste jag välja garn, ett eller några alternativ. Jag har ett garn som var enormt kul att göra, både färgning och spinnande, men som är lite knepigt att använda. Det är nämligen självrandande och spräckligt:


Det är 440 gram, och borde räcka. Tidigare stickade jag en kofta i finull och den väger 360 gram och har aningen tjockare garn. Nu vill jag göra den här koftan lite större, och skulle det mot förmodan inte räcka får jag spinna mera brunt garn, eller övergå till annan randning sådär 2/3 delar nere i koftans bål och ärmar.

Jag gjorde garnet några år tillbaka, genom att färga små mängder vit finull i olika grön-gul-oranga färger och kombinera det i spinnandet med brun finull. Ena singeln är växelvis brunt och nån av grönfärgerna medan den andra singeln är brun (för det mesta). De färgade partierna blir alltså spräckliga.

Tidigare gjorde jag en mössa i garnet, och ett par vantar. Mössan, en basker, blev så här:


No comments:

Post a Comment

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.