Sunday 21 December 2014

Romney

Idag var en härlig dag. På eftermiddagen tog vi, make, dotter och jag, en promenad genom ett område där det går får, Romney får. De går där för att få bukt med all jättebjörnloka som växer där över alla breddar. De gör ett bra jobb! Och visst är de söta.


Very sweet Romney sheep in our neighborhood. They do a good job in eating up all the giant hogweed that grows there, and thus improving the quality of the outdoor natural environment for the inhabitants of our town.

Förra året skaffade jag en fäll ifrån en Romney i den gruppen. Den var enormt skitig, men efter mycket tvättande och kardning och kamning blev det ändå ett bra garn som jag färgade i många olika färger, både med växtfärgning och syrafärger. Jag skall se om jag hittar bilder av det. I annat fall skall jag gå och ta bilder snart.

No comments:

Post a Comment

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.