Thursday 1 January 2015

Spinnarplaner 2015

Gott Nytt År! Happy New Year! Gelukkig Nieuw Jaar!

Fyrverkeridimmorna har lagt sig (det var en kortare tid man fick tända fyrverkeri här och det verkar att man höll sig till detta men brände upp lika mycket som andra år: det blev ett himla intensivt knallande runt 12-slaget). Så nu är det dags för en liten summering av 2014 och lite planläggning för 2015. Eller ett försök till planläggning iallafall.

En snabb titt tillbaka till början av 2014 visade vilka planer jag hade, så nu ser jag vilka av det som blivit förverkligade. Planerna var att ta hand om en massa fällar: av Finull (har tvättad båda två, kardat den ena men spunnit nästan inget av dem), Gotland (har sorterat men inte tvättat), Gotland-Dorset korsning (har tvättat och kardat, spunnit en del och färgat en del) och Romney (har spunnit upp den, det blev delvis vitt garn men det mesta är syrafärgat i olika färger).

Sedan hoppades jag på en spinnträff med några Ravelry kompisar på sommaren och det har blivit av, tack för det!

Väva band ville jag göra och mycket riktigt skaffade jag en bandvävstol och det blev 2 fina band. En ser ni här, vävd av handspunnen Leicester Longwool:

Sticka tröjor har jag gjort (2koftor och en tröja) men det var ingen succe med passformen. Så nu deltar jag i Dödergöks Uppifrån och ner koftKAL så att det äntligen blir någon tröja/kofta som är användbar. Och växtfärga ville jag göra, det blev hundkex, vassvippor, lökskal och krapprot, fina färger allihopa!

Det jag också har gjort och som inte var planerat, är att ge en spinnkurs! Under 3 kvällar har jag och en spinnkompis lärt ut spinnandets baskunskaper till 10 intresserade kvinnor, och det var otroligt roligt och stimulerande. En gång i månaden är jag värdinna för en spinnträff hos vår ullförening, så förhoppningsvis kommer det en del av dessa elever till träffarna när de sätter igång igen detta år.

Under året blev jag med fler fällar (bl.a. Blå Texel, Dorset och Leicester Longwool) och det har känts som skrämmande mycket: jag har ansträngt mig att inte ta emot fällar av sorter som jag redan har eller har spunnit. Det lyckades men än så finns det spinnmaterial här hemma! Det vill jag jobba på.

Av en Ravelrykompis fick jag underbar norsk ull som jag längtar till att få börja med, jag vill absolut pröva den denna vår!

Nya utmaningar för 2015 blir att spinna silke. Och så vill jag spinna mera boucle garn.

Det här året skall jag återigen börja notera det som blir spunnit i en excel ark, det är praktiskt och faktiskt kul.

Och så hoppas jag på en spinnträff med några Ravelry spinnkompisar igen under sommaren! För att spinna tillsammans är nästan det roligaste som finns!

1 comment:

 1. Hej!
  Vad roligt att hitta till din blogg! :)
  Jag såg att du varit in ock skrivit på min..
  Jag har gjort några steekar så det är därför det inte känns läskigt med att sätta saxen i stickningen. Det är så oerhört smidigt tycker jag.
  Vad roligt och spännande att kunna hålla i kurser om något kreativt man gör! Jag blir allt lite avis på dig. :)
  God fortsättning!
  Vänlig hälsning
  Veronica

  ReplyDelete

Please leave a message. You might need to check 'I am not a robot' before submitting your comment.
Ik word blij als je een opmerking achterlaat, je moet misschien 'I am not a robot' aanvinken voordat je nogmaals op 'Publish' klikt.